. . . Count UP . . .

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

13 June 2013

SF Beauty ada Mercury !


tak tahu nak start macam mana . sebab masih terkejut nih . hurm . . . tadi , terbuka hati nak baca blog-blog yang aku follow . dan ternampak entry ni . memang berminat nak bacalah , sebab tadi pon ade dengar radio cerita pasal product kat Malaysia yang dicancel kan die punye penjualan sebab ada bahan terlarang . semalam , ada terbaca yang ada blogger yang kulit muka dia teruk gila sebab pakai satu produk nih . ~_~ 

so , aku bukak link BPFK  ni . dan sangat terkejut nampak senarai produk yang dibatalkan penjualannya sebab ada bahan yang merbahaya *betul ke eh?* . terkejut tu sebab ada produk yang aku tengah pakai that is SF Beauty


nampak tak ? gambar ni di-'screen-capture' daripada laman web BPFK tu . sebelum ni lecturer ada pernah suruh tengok laman web nih . nak tahu apa produk2 yang dah dibatalkan . 

sedihnya . setakat aku pakai SF Beauty ni , memang takde masalah . kulit pon makin elok je , dulu aku punya kulit tak rata tau . cam ada panau tapi bukan panau sebenarnya . lepas tu , my mom ajak pergi kedai . lepas tu , akak tu cadangkan pakai SF Beauty nih . aku cari kat internet pon ramai kata elok produk ni . hurmm . 

takut pon ada gak nih , sebab ada mercury . aku rase aku dah pakai produk ni dalam 5-6 bulan . 
now , dah kena cari produk baru . tak tahu nak pakai ape nih . sebelum ni pakai Alaisyah , tak ade apa-apa perubahan . tak kena dengan kulit kot .   

agaknya kena pergi farmasi . pharmacist know better suppose to be . so , korang lawat lah laman web BPFK ni tuk tahu produk yang korang guna tu elok atau tak .  okey , nak buang produk tu sekarang jugak !

k bai . nak pergi beli makanan . =)


hai . thanks sudi baca entry ni !

10 comments:

  1. OK BAIKLAH. perlu sangat nytakan nak pergi beli makanan ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh mestilah . makan itu sangat penting untuk manusia terus hidup . ahaks ! ;P

      Delete
  2. So sekarang pakai product apa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang saya pakai Garnier. ^^

      Delete
  3. Replies
    1. Tak pergi lagi. Ingat nak cari produk lain kat farmasi, tp trnampak pulak produk radiuz white, so sy try guna. Baru seminggu pon ^^

      Delete
    2. Tak pergi lagi. Ingat nak cari produk lain kat farmasi, tp trnampak pulak produk radiuz white, so sy try guna. Baru seminggu pon ^^

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hihi. oke lah. rasa pon sedap. ;)

      Delete