. . . Count UP . . .

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

12 November 2012

My version of Crazy Little thing called love

Hai3.. korang mesty pernah tengok cerita ni kan? kalo belum tengok memang sangat ketinggalan la korang ni. =) And know what, aku dah tengok citer ni berkalikali. Tak terkira rasanya. Tapi, bile aku repeat tengok citer ni, aku bukan tengok full la. Aku tengok part lastlast and yang bestbest jer, but still aku sangat suka tengok citer ni. Malah tersangatsangat suka. 
TAPI, entry kali ni, bukan aku nak cerita pasal cerita ni tau. Tapi, aku nak cerita pasal, citer aku, yang lebih kurang dengan cerita ni. A girl that like a guy, insist nak jadi yg terbaik, jadi lebih cantik, dan makin pandai dalam pelajaran. And, honestly, aku rase macam citer aku zaman dulu sama dengan citer ni. sikit-sikit la. hehe. Yes, zaman dulu. Masa aku belum matang. 

Dah lama aku simpan entry ni. Aku tak tahu bila masa nak publish. Now, is not the right time, but i guess its okey. Kan? lagipun aku rasa tak salah aku nak citer pasal ni. lagipun ni kan citer aku. hehe.
Aku tak rasa yang perasaan aku dulu tu cinta pada si lelaki tu. maybe suka? Entah. but, i did the same *not really the same* macam Nam dalam citer tu, yang sayang betul dengan P’ Shone yang hensem lagi popular. Sanggup menjadi seorang yang lebih cantik, lebih pandai. Aku nak tekankan di sini, how fool seorang perempuan boleh jadi demi sebuah perasaan. Tapi, bagi pihak Nam, aku rasa usaha dia berbaloi, since die akhirnya Berjaya miliki P’ Shone. *tengah tunggu A little thing called love 2*

program hot guys who cook. Henry Golding sgt lah hensem.=)
aku cube jadi lebih baik. physically n mentally.. Keputusan PMR keluar, dan nama aku dipanggil ke depan. Sangat terkejut. Sangat surprise. Tapi, aku bangga. Trial aku 1A je, tapi aku Berjaya dapat stret A. Masa kat depan, aku cari die. Tak de. Sampai lah ke akhir majlis, die tak de. Tak taulah die pergi mane. Padahal masa mula-mula masuk dalam sekolah, aku nampak die. Masuk fom 4, hanya beberapa minggu, lepas tu aku tukar sekolah. Aku jugak dapat tahu die pun tukar sekolah siap dengan pindah umah sekali. ~_~

no happy ending though.

Aku tak sedar pun masa tu, yang aku berubah tu sebab die. *change for good* Sekarang, bile aku fikir balik, barulah aku tahu. Die punca aku berubah. Apa-apa pun, aku berani citer kisah ni, sebab aku tahu die takkan baca. Die bukannya amik tahu pasal aku kan. Aku nak tegaskan di sini, Its not about love. Seriously. Sebab aku masih kecik. Tak main cintan cintun ni. but until now pun, aku masih lagi sendiri. student yg baik kott. Haha.

aku cerita pun sebab aku ade terbelek aku punye diary dan aku terjumpa gambar-gambar lama aku. dan jugak terbaca beberapa cerita yang aku tulis dalam tu. memang aku rasa dulu aku sangat lah !@#$%^. haha. aku tak tahu ape perkataan yang sesuai di situ. hehe. dan kalolah ade yg membaca kisah aku ni, ambik iktibar. *iktibarlah sangat* hakhak. 

jadi inilah perbezaan gambar aku yang dulu dan sekarang. tak silap gambar ni masa form 2 dan yg sebelah lagi tu, taon lepas. padanlah lelaki tu tak pandang pon aku kan. haha.  punyelah lebar aku senyum dulu. nampak gigi jer hah. happynye hidop aku. Anyway, thanks sudi baca kisah tragis aku  ni. Ececeh, tragis lah sangat. skadar perkongsian. AND IF KORANG ADE CERITE CINTE KORANG, I WISH TO READ. SHARING IS CARING KAN? Bye bye. =)

hai . thanks sudi baca entry ni !

2 comments:

  1. Crazy little thing called love full movie has got to be one of the greatest thai movies of all time. Love the story of nam and shone, acted by Baifern Pimchanok and Mario Maurer. Hope there would be a sequel to this movie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. its true. me too, did feel that this movie is the best. <3

      Delete