. . . Count UP . . .

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

18 April 2011

pegi ke tak??

-->

alhamdulillah saya dapat ke temu duga SPA untuk:

 Latihan Penolong Pegawai Perubatan,
 dengan
 Latihan Penolong Pegawai Farmasi.
tapi, the prob is, saya tak tahu nak pergi ke tak.saya tahu saya dapat apa yang saya nak. FARMASI. bidang yg saya minat, tapi...di sini saya ada beberapa sebab untuk merasa was2 na pegi.

First , saya takut nak kena interview. fikir aje dah cukup buat hati ni berdegup kncang, mcm nak tercbut dri tangkai! apa soklan yang nak ditny? grg tak? ada rupa cam singa x? adoi, tersngt lebh imagine dah nih

Second. kalau lulus lah kan? tak kan nak jadi pembantu sepnjang idop? simpang malaikat 44, tak nak lah weh, kurg2 jadi pegawai, bunyi pun macam bez kan? tersangat tinggi anganku, tak kan nak jadi penolong.

Third. kerjaya sebg Penolong Pegawai Farmasi (PPF) nih, tersngtlah membosnkan.. x percaya bace kat(SINI).. tak kan ku rela diriku mnjadi mangse.

Fourth. erm, saya tak tahu dah. yang Third tuh pun dah byk, agak ketrlaluan kalau tmbah lagi kan?

OKEH,sekarang saya kena buat keputusan.

kalau saya pilih Lat. Penolong pegawai perubatan lagi beruntung agaknya. my kazen cakap kalau kita lulus tmuduga, kita bolh buat latihan n itu dikira sebg diploma. bila dah  tamat diploma selama 3 tahun, law nak sambung amik degree, kerjaan tanggung. as addition, masa kita jalani Diploma tuh, dapat elaun RM621. termasuk elaun beli buku, stationery, etc.bez dah tu kan?

lagi, kalau amik latihn tu, kita jadi pembantu doktor, kalau kita bekerja di klinik Kesihatan, kita lah DOKTOR kat situ, lebih kurang doktor lah kan? indah aje bygkan hal tu.tapi, main thing is, bukan kah saya tak nak jadi doktor?

pendirian saya yang tak berapa teguh +nak jadi Pharmacist+ itu berjaya dipatahkan oleh barisan pembangkang yakni my parents, adoi, macam mana ni? pndirian pun tak teguh? macam2 fakta diberikan hingga lidah saya kelu untuk membalas,
 saya pun "okay, Irah try g intrview tuh." barulah sidang bahas tamat. aduss. rasa macam nak cubit jer mulut yg pandai bersetuju ni.

sekarang, perkara yang saya perlu buat adalah berfikir, dan bersedia, untuk menjwb soalan yg bakal ditanya. sape2? ada soalan spot tak? tapi yang pasti saya tersangat lah ingin nak jadi Pharmacist. itu cecita saya. sekarang apa patut buat?
-berdoa temuduga x lulus?
-tukar fikiran, x pegi tenuduga?
-apa lagi? im blank!

sekian.. terima kasih sudi baca.. ahaks.


hai . thanks sudi baca entry ni !

No comments:

Post a Comment